Wierden, wadden, Westerschelde

Als kind groeide ik op aan de monding van de Westerschelde. In Delft volgde ik de lerarenopleiding. Sinds 1987 woon ik in Groningen: het land van de wierden, de wadden en (op z’n Gronings) stad. Ik studeerde Algemene Letteren, werkte als schrijfdocent in het hbo, en werkte van 1990 tot 2018 als docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast was ik projectmanager van onderwijsvernieuwingsprojecten. In 2010 promoveerde ik op een onderzoek naar informeel leren van docenten die met elkaar in gesprek zijn over onderwijsverandering. In 2016 ben ik - naast mijn werk aan de RUG - als zelfstandig trainer en adviseur gestart met Van Kruiningen Tekst&Training. De RUG heb ik in 2018 ingeruild voor de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daar werkte ik een jaar als teamleider bij de lerarenopleiding. Per september 2019 ben ik docent in de onderzoekslijn van de masteropleiding Educational Leaderschip.

Vruchtbare wisselwerking

De combinatie van deze werkomgevingen ervaar ik als een vruchtbare wisselwerking. Ik werk met studenten-in-opleiding en met professionals op de werkplek. Ik verdiep me in theorieën en praktijken. En vertaal actuele communicatiewetenschappelijke en onderwijskundige inzichten graag naar uw praktijk.

Blauwe klei

Die vertaalslag maak ik vanuit een stevig basis: Zeeuwse wortels in blauwe zeeklei. Diezelfde klei biedt mij ook in het Groningse de stevige basis van waaruit ik werk, leef, bouw en verbind. De moeite waard? Bel of mail me voor een afspraak.